fbpx
PRINT MARKETING, PRINT ON DEMAND

7 ιδέες έντυπου marketing για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Μπορεί να διανύουμε ήδη την καθιερωμένη περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων, όμως το ανήσυχο marketing πνεύμα περιστρέφεται γύρω από έναν σκοπό: πώς να συνδεθείτε με τους πελάτες σας με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, γιατί αυτή η γιορτή, εκτός από τους ερωτευμένους, αφορά ένα ευρύτερο “target group” που περιλαμβάνει από φίλους και συναδέλφους… μέχρι και τους πελάτες μιας επιχείρησης. Γιατί οι πελάτες χρειάζονται αγάπη και αυτή η μέρα είναι η ευκαιρία σας να τους εκπλήξετε! Οι παρακάτω ιδέες μπορούν να εφαρμοστούν σε μια μεγάλη γκάμα περιπτώσεων, από το κατάστημα λιανικής και ένα καφέ, μέχρι μια επιχείρηση που πουλάει προιόντα online. Ή μήπως είστε στο χώρο των εκδηλώσεων; Σε όποια περίπτωση και να ανήκετε, εφόσον έρχεστε σε επαφή με κόσμο, αυτή η λίστα των 7 σημείων θα ξεκλειδώσει τη φαντασία σας.

1. Χαρίστε εκπτωτικά κουπόνια gift cards

Δείξτε τη γενναιοδωρία σας αυτή τη μέρα αγάπης, και προσφέρετε σε όλους όσοι μπουν στο κατάστημά σας, ή παραγγείλουν online,  ένα εκπτωτικό κουπόνι (gift card) για την επόμενη αγορά τους! Ακόμα και αν δεν ψωνίσουν, μια τέτοια κάρτα έκπληξη θα μείνει πάντα στην καρδιά τους και να είστε εσίγουροι ότι σύντομα περάσουν πάλι το κατώφλι σας με την πρώτη ευκαιρία. Δεν είναι ανάγκη να είναι μια μεγάλη έκπτωση. Σημασία έχει η κίνηση!

2. Χαρίστε μια μικρή κάρτα με το μήνυμα σας

Αν δεν θέλετε να προσφέρετε μελλοντικές εκπτώσεις σε gift cards, μπορείτε απλά με μια καρτούλα να δείξετε την εκτίμησή σας. Δεν έχει σημασία αν αγοράσουν κάτι, ή αν απλά μπαίνουν στο κατάστημα για να ρωτήσουν κάτι. Αν τους χαρίσετε μια τέτοια κάρτα, θα είναι μια κίνηση που θα εκτιμήσουν, και θα τους ενθαρρύνει να σας επισκεφτούν ξανά. Αν δεν έχετε κάποιο έτοιμο μήνυμα, μπορούμε εμείς στη Σύνθεση να σας προτείνουμε κάτι ταιριαστό με την ταυτότητα και το brand σας.

3. Χαρίστε μια κάρτα με φάκελο για τους αγαπημένους τους 

Μια παραλλαγή της παραπάνω ιδέας: χαρίστε τους μια αγιοβαλεντίνικη κάρτα σε έναν ωραίο φάκελο, ή μια καρτ-ποστάλ για να συμπληρώσουν εκείνοι το δικό τους μήνυμα και να την χαρίσουν στον αγαπημένο ή την αγαπημένη τους. Μπορεί να μην είστε η Hallmark, όμως μπορείτε να εντάξετε το brand σας ή τη φιλοσοφία σας σε μια κάρτα όπου θα μείνει ανεξίτηλο και το δικό σας “σημάδι” μαζί με τα λόγια αγάπης εκείνων που αγαπιούνται.

4. Βάλτε σήμανση στα ράφια ή στα τραπέζια

Τυπώστε μικρές ετικέτες ή κάρτες με πίκμανση, για σήμανση ειδικών εκπτώσεων ή προσφορών αν είστε κατάστημα λιανικής, ή ακόμα και επιτραπέζιες καρτολίνες αν είστε καφέ η εστιατόριο και προσφέρετε εκείνη τη μέρα κάποιο ειδικό ρόφημα, πιάτο ή κάποιο ξεχωριστό μενού για όλη την εβδομάδα. Γεμίστε τα ράφια σας και τα τραπέζια σας με magenta, ροζ ή κόκκινο χρώμα και συνδυάστε ντεκόρ και marketing, δύο σε ένα! Εσείς απλά βάλτε την προσφορά, την έκπτωση ή σκεφτείτε το ειδικό προιόν που θα προσφέρετε ειδικά για την περίσταση. Κάντε τη μέρα τους ξεχωριστή!

5. Βάλτε αυτοκόλλητα

Αυτοκόλλητα στις συσκευασίες που πουλάτε στο φυσικό σας κατάστημα ή ακόμα και online δίνουν πάντα έναν ξεχωριστό τόνο! Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία και να συμπεριλάβετε ένα ταιριαστό μήνυμα αγάπης. Δείτε το σαν το αλατοπίπερο στην εμπειρία  της αγοράς! Δεν έχει σημασία αν το μήνυμα είναι χιουμοριστικό, ρομαντικό ή ευρηματικό. Σίγουρα όμως είναι καλό να ταιριάζει με την προσωπικότητα του brand σας. Τώρα είναι η ευκαιρία να επικοινωνήσετε μια επιπλέον πτυχή της προσωπικότητάς σας. Κολλήστε το αυτοκόλλητο, και στείλτε το μήνυμα!

6. Εγκαινιάστε ένα customer loyalty πρόγραμμα 

Τι όμορφα που νιώθει ένας πελάτης όταν δέχεται μια μικρή ανταμοιβή! Ακόμα και να σου χαρίσουν έναν απλό φρέντο εσπρέσο μετά από 6 ή 8 παραγγελίες στο κατάστημα, σου φτιάχνει τη μέρα. Αν έχετε κατάστημα καφέ ή εστιατόριο, ακόμα και αν πουλάτε online, μπορείτε να εγκαινιάσετε ένα τέτοιο πρόγραμμα ανταμοιβής των πελατών σας. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι να τυπώσετε μικρές κάρτες με κενά τετραγωνάκια που θα γεμίζουν με μικρές καρδούλες με σφραγίδα  (αν έρθει επί τόπου στο κατάστημα) ή με ένα μικρά αυτοκόλλητα που θα συμπεριλαμβάνετε στο delivery πακέτο για το σπίτι ή το γραφείο τους. Είναι από τα πολύ κλασικά προγράμματα ανταμοιβής, που ενθαρρύνουν τον πελάτη να έρθει ξανά σε σας, για να αποκτήσει την επόμενη σφραγίδα ή το αυτοκολλητάκι αγάπης!

7. Χαρίστε ένα custom σημειωματάριο για… ψαγμένους

Ένας τρόπος ανταμοιβής των πιο ξεχωριστών αλλά και ψαγμένων πελατών σας, είναι να χαρίσετε ένα σημειωματάριο με custom εξώφυλλο ή να επιλέξετε κάποιο από τις τρεις έτοιμες συλλογές Original SYNTHESI Notebooks MyBlankCanvas®. Με μια custom κορδέλα γύρω από το notebook μπορείτε να προσωποποιήσετε ακόμα και αυτό, ώστε να συμπεριλαμβάνει το δικό σας μήνυμα. Για όσους καταλαβαίνουν ότι “οι λέξεις και οι ιδέες αλλάζουν τον κόσμο”, για όσους θέλουν να προσφέρουν “μπουκιές σάτιρας σε δύσκολους καιρούς”, ή για όσους έχουν πάντα “διάθεση για σύνθεση”, ένα προσωποποιημένο σημειωματάριο MyBlankCanvas® είναι ιδιαίτερο δώρο…  με μήνυμα!

————–

Διαλέξτε τα tips που σας ταιριάζουν ή αφήστε την δημιουργικότητα και έμπνευσή σας να πάει ακόμα παρακάτω, και κερδίστε το χαμόγελο, τη συμπάθεια και την αγάπη των πελατών σας. “Ντύστε” τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά με Magenta, το “γενναίο, παλλόμενο, πληθωρικό, χαρούμενο, και αισιόδοξο” –σύμφωνα πάντα με την Pantone–  Χρώμα της Χρονιάς για το 2023 και συνδυάστε τα παραπάνω με ενέργειες στα digital κανάλια σας! Μην ξεχνάτε ότι το print marketing και το digital marketing είναι ένα αχτύπητο δίδυμο!

Εμπιστευθείτε στη Σύνθεση κάθε εκτυπωτική εργασία ακόμα και σε λίγα τεμάχια. Εδώ τυπώνουμε On-Demand, ψηφιακά, και είμαστε ευέλικτοι. Μπορείτε να μεταβείτε τώρα κιόλας στην ενότητα Νέα Εργασία ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας να μοιραστείτε την ιδέα σας.
Ο Άγιος Βαλεντίνος πλησιάζει. Τικ τακ, τικ τακ…